<< Terug naar overzicht

YIN Winter Seminar 2017

From BEPS recommendations to hard law: EU Directives and the MLI

De internationale fiscale ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. De inkt van de BEPS rapporten is net droog, vanaf 2017 beginnen de eerste landen met het automatisch uitwisselen van informatie onder de CRS en de tekst van het multilaterale instrument wordt spoedig door de OESO gepubliceerd. De Europese Commissie heeft een ambitieuze agenda opgesteld voor fair corporate taxation in the EU.  Tijd om in te zoomen op deze agenda: wat heeft het totnogtoe gebracht en wat valt er nog meer te verwachten? Hoe verhoudt deze agenda zich tot de MLI?

Het YIN winterseminar wordt georganiseerd door de YIN commissie van de IFA. Het evenement staat open voor iedereen onder de 40, inclusief niet leden die geïnteresseerd zijn om lid te worden in de toekomst. U kunt zich registreren tot 1 februari door een e-mail te sturen naar secretariaat@ifa-nl.org met als onderwerp Registration YIN Winter Seminar 2017. De ontwikkelingen rondom de MLI zijn nog volop gaande. Tijdens de IFA voorjaarsvergadering zal ook aandacht besteed worden aan de MLI.

Praktische informatie
Het YIN winter seminar vindt plaats op 2 februari bij EY Amsterdam (Antonio Vivaldistraat 150, 1083 HP, Amsterdam) vanaf 15u00. Na afloop is er een borrel. De sprekers worden binnenkort aangekondigd. EY Amsterdam is gemakkelijk bereikbaar middels OV (Amsterdam Zuid of Amsterdam RAI). Parkeren kan bij de dichtbij gelegen Q Park (Barbara Strozzilaan 342)

Programma

14:30 - 15:00 Registration

15:00 - 15:15 Welcome and introduction by YIN Committee

Niels Smetsers (Head of Transfer Pricing Coordination Group - Dutch Tax Authorities)

15:15 - 16:00 Impact of ATAD directive(s)

Daniël Smit (Professor European and International Tax law (Tilburg School of Economics and Management) & Tax Advisor with EY)

second speaker to be confirmed 

16:00 - 16:15 Short break

16:15 - 17:00 Impact of MLI

Aart Roelofsen (Senior policy advisor Dutch Ministry of Finance)

Dirk Broekhuijsen (PhD Fellow at the institute for tax law and economics (Leiden University))

17:00 - 18:00 Closing discussion, followed by drinks kindly offered by EY